انتشار کتاب "نیترات در آب، فاضلاب و محیط‌زیست روش‌های شناسایی و حذف آن"

۲۱ دی ۱۳۹۹ | ۰۸:۳۵ کد : ۴۶۶ اخبار و رویدادها
انتشار کتاب "نیترات در آب، فاضلاب و محیط‌زیست روش‌های شناسایی و حذف آن"

کتاب " نیترات در آب، فاضلاب و محیط‌زیست روش‌های شناسایی و حذف آن" که پیش از این در شورای انتشارات دانشکده علوم پزشکی ساوه مورد بررسی و تایید قرار گرفته بود، با لوگوی دانشکده منتشر شد.
پدیدآوران: ادریس حسین زاده، رضا براتی رشوانلو، مهدی فرزاد کیا، عباس رضایی، خدیجه جعفری، احمد یعقوبی آوینی
سال انتشار: ۱۳۹۹

معرفی کتاب:

گسترش روزافزون جمعیت و توسعه صنعت و کشاورزی با وجود مزایای فراوان اقتصادی، مشکلاتی نیز برای جوامع انسانی و به ویژه محیط زیست به همراه داشته است. در بین انواع آلاینده های محیط زیستی، ترکیبات نیتروژنه به عنوان آلایندهای که حضور بیش از حد استاندارد آن، محیط زیست را با مشکلات جدی مواجه میکند مطرح است. فاضلاب خروجی از اکثر صنایع یا فعالیتهای صنعتی حاوی مقادیر قابل توجهی ترکیبات نیتروژن در اشکال نیترات، نیتریت و آمونیاک است. بررسی روشها و تکنولوژیهای مختلف حذف ترکیبات نیتروژن از فاضلابها از جمله موضوعات مهم تحقیقاتی در دنیای علمی است. اگرچه تاکنون کتابها و مقالات زیادی درباره روشها و تکنولوژیهای تصفیه فاضلابها عرضه گردیده است و کنفرانسها و همایشهای ملی و بین المللی زیادی به این مهم پرداخته اند و متخصصان و کارشناسان فن، از مشکلات و مخاطرات بهداشتی و زیست محیطی مرتبط با آن سخن گفته و مطالب متعدد و نوینی منتشر کرده اند اما با وجود این همه مباحث علمی و توصیه های اکید در رابطه با مخاطرات بهداشتی و زیست محیطی و ارائه روشهای نوین تصفیه فاضلاب، روز به روز بر مشکلات و عواقب ناشی از ورود آلاینده ها از طریق فاضلابها بیشتر شده و حتی کشورهای صاحب علم و تکنولوژی نیز با این مشکلات مواجه بوده و همچنان ادامه دارد. آنچه میتواند به معضل مذکور کمک کند آگاهی و شناخت هرچه بیشتر دانشجویان و کارشناسان اجرایی با روشها و تکنولوژیهای مربوطه است که بتوانند با انتخاب روش/تکنولوژی ارجح به توسعه پایدار جامعه کمک نمایند. مطالبی که مورد بحث قرار گرفته اند بخشهایی از سرفص دروس تصفیه فاضلاب، میکروبیولوژی محیط و بیوتکنولوژی محیط در رشته مهندسی بهداشت محیط را نیز پوشش می دهد لذا مطالعه مطالب به عنوان منبع درسی و درک فرآیندهای حذف ترکیبات نیتروژن از فاضلاب برای دانشجویان این رشته توصیه می شود.

کلید واژه ها: نیترات در آب فاضلاب محیط زیست